Wat is ischias of sciatique?

Technisch gezien is ischias een symptoom van een bepaalde toestand in het lichaam, niet een toestand op zichzelf. De meest toegankelijke definitie is ‘pijn aan de achterkant van het been’. Aangezien ischias enkel een symptoom is, zal je een professionele therapeut moeten inschakelen om een goede diagnose te krijgen. Dan pas kan je een gerichte behandeling ondergaan.

Om te begrijpen wat ischias veroorzaakte, moet je begrijpen wat de echte oorzaak is van deze pijn. Is het door een hernia die je ischias veroorzaakt, en belangrijk hierin is dan wat deze hernia veroorzaakt heeft.

Dit is waarom de meeste traditionele behnandelingen falen, en je jaren last kan hebben of de klachten blijven terugkomen.

De Spier Balans Therapie is een methode die kijkt naar de werkelijke oorzaak van alle spieren in onbalans. Deze spieronbalans kan negatieve effecten hebben op je spieren, gewrichten en houding, en leiden tot zogenaamde ‘posturale dysfuncties’.

Er zijn 4 primaire oorzaken verantwoordelijk voor ischias zenuwpijn :

1. Discus hernia

2. Spinale stenose

3. Spondylolisthese

4. Piriformis syndroom

Wat zijn de symptomen van Ischias?

De symptomen van ischias verschillen heel veel. De meeste mensen voelen een brandend of tintelend gevoel in de bil, en als de druk op de zenuw toeneemt, kan de pijn naar de Hamstrings zakken en zelfs tot helemaal in de tenen.

Het kan aan beide benen tegelijkertijd voorkomen en kan zwakte en toegenomen pijn veroorzaken als je langdurig gaat zitten. Soms is er ook nog een bijkomende lage rugpijn.