Top 7 waarom suiker niet goed is voor je lichaam

Suiker maakt moe

Door schommelingen in de insulinespiegel van je lichaam, door overmatig suiker te eten, zal je plots moe worden. Dit komt doordat plotseling suiker uit je bloed wordt getrokken, waardoor je slap wordt. Dan denk je : oh, het is tijd voor suiker, en zo gaat het maar door en door…

Je begrijpt het al. Suiker doet alsmaar meer naar meer suiker verlangen, waardoor het een van de meest verslavende middelen is. Het geheim van afvallen is dus je bloedsuiker stabiel houden, waardoor je geen hongeraanvallen krijgt, en evenwichtig kan blijven eten.

Suiker maakt nerveus

Door overmatig suiker te eten, vooral ‘s avonds, kan je plots een toename krijgen van adrenalineproduktie : dit is de reden waarom je soms plots nerveus kan worden, en slapeloosheid kan ontwikkelen. Tip : eet niet veel suikers vlak voor het slapengaan, het zou je nachtrust zeker ten goede komen.

Suiker versnelt veroudering van huid en organen

Suiker eten beinvloedt de werking van de genen, meer bepaald de activiteit daalt van de genen die veroudering vertragen…

Suiker slechte invloed op darmflora

Suiker gaat de darmflora verstoren omdat de gisting in je darmen gigantisch verhoogt bij inname van suiker. Je darmen hebben rechtstreeks invloed op je immuunsysteem, waardoor je weerstand gaat verlagen.

Suiker maakt dik

We zijn evolutionair zo opgebouwd dat we gek zijn op suikers, energiereserves opbouwen. Vroeger werd ons lichaam door schaarste aan voedsel zo geprogrammeerdm dat we reserves willen opbouwen. Vandaar dat we gek zijn op suikers. Een belangrijke tip : het is jouw keuze, maar als je een paar maand je instinct niet volgt, en suikers laat, ben je er voor de rest van je leven vanaf. Volhouden is de boodschap.

Suiker verhoogt onstekingsreacties in het lichaam

Ons lichaam is dol op suikers. Virussen, schimmels en bacteriën snakken naar suiker, waardoor zij welig zullen tieren, en gigantisch zullen toenemen. Als je griep hebt, mijd dan vooral suikers om sneller er vanaf te geraken. Ontstekingsreacties versnellen met suikerinname.

Suiker zorgt voor het vasthouden van vocht in ons lichaam

Door toename van cortisol en andere hormonen in ons lichaam door overmatige suikerinname, zal je een hoge bloeddruk krijgen of vocht veel sneller vasthouden. Je begrijpt ook dat als je wil afslanken, het niet de vetten zullen zijn, maar de koolhydraten die de boosdoeners zijn.

Insulineverhoging na suikerinname zal op den duur ook de groeihormonen afremmen, belangrijk in de opbouw van ons lichaamsweefsel, wondgenezing en andere vitale functies.

Besluit : Het is jouw keuze wat je doet, we leven in een suikermaatschappij en het wordt je niet gemakkelijk gemaakt om suiker te weren uit je dagelijkse leven. Ik hoop enkel met dit artikel jou erop te wijzen dat suiker niet goed is voor ons lichaam. Succes in je zoektocht naar de nieuwe gezondheid.